Index

Artilleri

Artilleri bilder
Film klipp
Artilleri Sitater
Artilleri sanger

Artilleri Linker

Skyts og Ammo
Santa Barbara

Tjeneste steder
Artilleri historie
og opprinnelse

Downloads/Spill


Military Forums
Over 4300
medlemmer!


Kontakt oss

 
Andre sider:
Military Quotes
Over 2000 militær relaterte sitater og over 800 avdelings mottoer!
Eiendomsmegler
Eiendomsmegler.com
Kjøp og Salg av Bolig

Metric Conversion

Domains for sale

What is my IP

Voice over IP (VoIP)

CRUSADER 155mm

crusader2.jpg (45734 bytes)


I mai 2002 ble crusader prosjektet offisielt terminert av det amerikanske forsvars departementet. Det ble vurdert som for lite mobilt og presist for det 21. århundrets økende behov for sikkerhet.
United Defense har fått en kontrakt på å bruke en del av Crusader teknologien til å utvikle
en lettere og mer deployerbar "Objective Force Cannon" eller "Non-Line-of-Sight (NLOS)" kanon.
"Objective Force" er navnet på US Army's framtidige strids styrke.
NLOS kanonen er planlagt å være ferdig i 2009.

Beskrivelse
(slik programmet var tenkt)

Crusader selvdrevet haubits blir produsert for US Army som erstatning for Paladin. US Army er forventet å ha ett behov på over 800 skyts. Skarpskytingstester med Crusader startet i februar 2000 på Yuma forsøksfelt i Arizona. Demonstrasjons og testfasen er snart over, den første kommersielle produksjons versjonen skal være ferdig til 2006 og Crusader er planlagt å settes inn i tjeneste i 2008. Crusader programmet utføres av Team Crusader, under ledelse av United Defense.

Crusader leverer økt overlevelsesevne, dødelighet og mobilitet og er letter å deployere og støtte enn nåværende systemer. Ett batteri med Crusader kan levere 15 tonn med granater på under 5 minutter.

Crusader består av to kjøretøyer, XM2001 155-mm SD haubits og XM2002 pansret forsyningskjøretøy. Det høye nivået av automatisering fører til at haubitsen og forsyningskjøretøyet trenger bare tre mann hver for å opereres. Skytteren kan kontrollere hele lade og avfyringsprosessen trygt inn i fra sin pansrede og ABC sikre cockpit. I tillegg til det beltedrevne forsyningskjøretøyet finnes det en hjulgående variant.

 

XM2001 Selvdrevet Haubits

Crusader's 155mm selvdrevne haubits, XM2001, har fullt automatisert ammunisjonsbehandling og avfyring system, som er i stand til å avfyre de 48 granatene ombord, i en hastighet på opp til 10 granater i minuttet, til en rekkevidde på over 40km. Den første granaten kan avfyres mellom 15-30 sek etter skytedata er mottatt. I tillegg er Crusader i stand til å skyte flere granater som lander samtidig i målet (MRSI:Multiple Rounds, Simultaneus Impact). En Crusader haubits kan skyte opp til 8 granater som slår ned i et mål på en gang. Det digitale skytedatasytemet beregner egne skytedata til hver av granatene.

Tekniske data:

Skyts  
Avfyringshastighet 10 granater pr min
Innstilling Helautomatisk
Ammunisjons behandling Helautomatisk
Klar til Skudd 15-30sek
Minimum rekkevidde 5km
Maksimum rekkevidde +40km
Mobilitet  
Hastighet på vei 67 km/t
Hastighet i tereng 48 km/t
Stridsutholdenhet  
Vedlikeholds hjelp Innebygd diagnose og prognoseverktøy
Ammunisjon opplasting Helautomatisk
Mannskap 3; Vognfører, skytter og vognkommandør
Forsyning 60 granater og drivstoff på 12min

 

skjematiskcrus.jpg (45999 bytes)

Skjematisk frammstilling av Crusaders Haubits XM2001. Haubitsen og forsyningskjøretøyet har 60% av de samme komponentene

 

XM2002 forsyningskjøretøy

Crusader blir forsynt av XM2002 ammunisjon og forsyningskjøretøy, som er utstyrt med et helautomatisk ammunisjonsbehandlings system. Dette tillater det tre mann store mannskapet å automatisk overføre, under panser, opp til 48 granater og drivstoff til haubutsen på under 12 min. Forsyning kan gjennomføres i alle mulige stridsområder. Vognen er ABC sikker.

Forsyningsvognen selv kan etterforsynes med drivstoff og 110 granater på under 60 min.

supply.jpg (44963 bytes)

XM2002 forsyningskjøretøy

 

Kommando og Kontroll

Crusader's kommando senter er utstyrt med innebygde taktiske systemer som inkluderer beslutnings verktøy, avanserte posisjons og navigasjons verktøy samt et automatisk IFF(Identify Friend or Foe) system.

Crusader sender og mottar realtime informasjon fra slagmarken gjennom et Avansert FeltArtilleri Taktisk Data System(AFATDS) og den kan kommunisere direkte med andre strids kjøretøyer. Det sikrede data overførings nettverket kobler haubitsen, forsyningskjøretøyet og resten av slagfeltet sammen for å gi hvert enkelt kjøretøy en mest mulig oppdatert situasjon.

 

Bestykning

Crusader kan levere enhver type granater; inkludert høy eksplosiver, hvitt fosfor og røyk, DPICM, lys og SADARM.

Crusaders faste drivladnings system består av kanonrøret, kanon opphenget og et laser avfyrings system. Crusaders kanonrør har ett innebygget avkjølingssystem(IMC:Integral Midwall Cooled) som gjør at den kan ha en ekstremt høy skuddtakt. Kammeret og røret er kromet for å minimere slitasje og erosjon. Kammeret er kompatibelt med modulære ladninger(MACS:Modular Artillery Charge System).

crusaderfire.jpg (45858 bytes)

Skarpskytings tester med Crusader startet i februar 2000 på Yuma prøvefelt i Arizona.

crusadertest.jpg (44629 bytes)

Crusader skal kunne avfyre 8 granater, som lander i bakken samtidig.

Se også videoseksjonen for mer info om Crusader!

 

Kilder:


www.army-technology.com
 

(c) 2002-05 Artilleri.com - Hosted by: Lunarpages
MLRS - Paladin - Crusader - Panzerhaubitze - raketter